ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο πρώτος Η/Υ του Σχολείου (Pentium στα 133 ΜΗΖ) αγοράστηκε το 1996, με  δωρεά του «ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ», του οποίου προεδρεύει ο συμπατριώτης μας  και Αντιδήμαρχος Λέρου κ. Δημήτρης Καρανικόλας.

 

Το 1997, για τις ανάγκες του προγράμματος του «Ολοήμερου Σχολείου», αγοράστηκαν, με δαπάνη του Δήμου Λέρου, άλλοι πέντε (5)  Η/Υ (Pentium  στα 166 ΜΗΖ).

 

Για το σχολικό έτος 1998-1999 δε λειτουργεί το «Ολοήμερο». ΟΙ Η/Υ όμως αξιοποιούνται από τους δασκάλους της ΣΤ΄ Τάξης, οι οποίοι εντάσσουν στο Πρόγραμμα Διδασκαλίας μία (1) ώρα «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ», μετά από σύμφωνη γνώμη του Σχολικού Συμβούλου. Την ευθύνη και επιμέλεια του μαθήματος είχε ο δάσκαλος  Ηρακλής Χαριτίδης, ο οποίος το επόμενο έτος μετατίθεται και το πρόγραμμα  συνεχίζεται για το σχολικό έτος 1999-2000 από το δάσκαλο Κώστα Ασλανίδη.

Το Νοέμβριο του 1988 πραγματοποιείται στο Σχολείο μας «Ημερίδα» για το πρόγραμμα ενημέρωσης και σχολικών δράσεων «Σχολεία στη θάλασσα της Πληροφορίας». Στόχος, η αξιοποίηση του Διαδικτύου σε απομακρυσμένα σχολεία της Δωδεκανήσου. Την οργάνωση του προγράμματος αυτού είχε το «Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη», σε συνεργασία με τη 12net.

Το Φεβρουάριο του 2000, ένας Pentium II στα 450 ΜΗΖ, σταλμένος από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του ΥΠΕΠΘ, εγκαθίσταται στο Εργαστήρι μας. Κύριος σκοπός, η σύνδεση του Σχολείου (μέσω Διαδικτύου) με την «Τράπεζα Πληροφοριών σε θέματα Ειδικής Αγωγής.».

Τον Ιούνιο του 2002, το Σχολείο μας, μετέχοντας στο Πρόγραμμα «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ», δημιουργεί σύγχρονο εργαστήρι με έναν εξυπηρετητή και τέσσερις νέους Η/Υ Pentium IIII στα 1,7 Gb, συνδεδεμένους σε τοπικό δίκτυο.