"Νικολαΐδειο & Μαλαχίειο" ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΛΕΡΟΥ
           

             

Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών "Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2007"

Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ S.O.S

Μαμάη 3, ΑΘΗΝΑ 10440,

Τηλ/ φαξ: 210 8228795, 210 8224481

e-mail: medsos@medsos.gr

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS καλεί το διάστημα από τις 12 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου 2007, τους μαθητές, τους φορείς και τους πολίτες κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν στην πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών των ακτών, του βυθού και άλλων φυσικών περιοχών, που συντονίζει για 12η χρονιά φέτος στην Ελλάδα με την υποστήριξη του Μεσογειακού Σχεδίου Δράσης του Προγράμματος για το Περιβάλλον των Ηνωμένων Εθνών (UNEP/ MAP).

 

Στην παραλία του Παντελιού, με τα.... λάφυρα από τον καθαρισμό της

Σημαντική είναι και φέτος η συμβολή της Ελευθεροτυπίας, που ως συνδιοργανωτής της εκστρατείας θα αναλάβει όλη την επικοινωνιακή κάλυψη ενώ θα προσφέρει μέσα από το περιοδικό ΓΕΩ σακούλες με σήμα της εκστρατείας προσκαλώντας όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στους εθελοντικούς καθαρισμούς. Και αυτή τη φορά η εκστρατεία αποτελεί τμήμα της παμμεσογειακής πρωτοβουλίας "Καθαρίστε τη Μεσόγειο" που θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 21 χώρες το διάστημα 25-27/5/2007, με συντονιστή την ιταλική περιβαλλοντική οργάνωση Legambiente. Στη διάρκεια της περυσινής εκστρατείας, 11000 εθελοντές από 226 φορείς και σχολεία καθάρισαν 163 παραλίες, από την

Κρήτη μέχρι τη Θράκη και από το Ιόνιο μέχρι τη Χίο. Φέτος με τη δική σας συμμετοχή ευελπιστούμε να επεκταθεί η προσπάθεια σε ακόμα περισσότερες περιοχές και η συμμετοχή να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

      (Από τη φετινή ΑΦΙΣΑ του Δικτύου)

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Την Πέμπτη 17 Μαΐου 2007 , αφού πήραμε μαζί μας τις σακούλες που μας έστειλε το  Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ S.O.S.,  κατευθυνθήκαμε προς τις γειτονικές παραλίες. Τα παιδιά της ΣΤ Τάξης καθάρισαν τις παραλίς "ΠΑΠΑΛΕΥΤΕΡΗ" και "ΛΙΜΑΝΙΟΥ" , στην Αγία Μαρίνα και των υπόλοιπων Τάξεων του "ΠΑΝΤΕΛΙΟΥ". Το συμπέρασμα που είναι απογοητευτικό για τη συμπεριφορά μας προς το θαλάσσιο περιβάλλον. Ένα πλήθος διαφόρων σκουπιδιών ήταν πεταμένα εδώ κι εκεί στις όμορφες αυτές παραλίες μας: Πλαστικές σακούλες, μπουκάλια , χαρτιά,  γυαλιά, μισανέζες, λάστιχα  και ό, τι μπορεί να βάλει ο νους σας. Γεμίσαμε συνολικά 20 σακούλες.  Ελπίζουμε από εδώ και πέρα να διορθωθούμε και να έχουμε καθαρές τις παραλίες μας.