Τμήμα Ένταξης
ΠΑΣΤΩΜΕΝΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΣΑΡΟΥΓΚΙΑ
Στο Παντέλι κάνουν παστά ψάρια .
Κολιούς ,σαυρίδια, σαρδέλες , παλαμίδες , λακέρδες.
Τις μαρίδες τσαρούγκια τις βάζουν στο ξύδι και στο αλάτι
με σκόρδο και τις λιάζουν και μετά τις ψήνουν.
Νίκος Ηλίας
ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΟΨΑΡΟ
Ο πατέρας μου έπιασε στο Παρθένι πριν δυο χρόνια
ένα γουρουνόψαρο που δεν έχουμε ξαναδεί στα νησιά μας .
Το βγάλαμε με τα παλαμιδόδιχτα και ζύγιζε ένα τόνο
Είχε πάνω του και δυο βοηθούς που το καθαρίζουν
Και τους λένε κολαούζους.
Μενέλαος Καζηλιέρης