Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ  

Τμήμα Ένταξης

   

 

   
 

ΠΑΣΤΩΜΕΝΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΣΑΡΟΥΓΚΙΑ

  Στο Παντέλι κάνουν παστά ψάρια .

Κολιούς ,σαυρίδια, σαρδέλες , παλαμίδες , λακέρδες.

Τις μαρίδες τσαρούγκια τις βάζουν στο ξύδι και στο αλάτι

με σκόρδο και τις λιάζουν και μετά τις ψήνουν.

                                                                                Νίκος Ηλίας

 
        
 
 

ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΟΨΑΡΟ

Ο πατέρας μου έπιασε στο Παρθένι πριν δυο χρόνια

ένα γουρουνόψαρο που δεν έχουμε ξαναδεί στα νησιά μας .

Το βγάλαμε με τα παλαμιδόδιχτα και ζύγιζε ένα τόνο

Είχε πάνω του και δυο βοηθούς που το καθαρίζουν

Και τους λένε κολαούζους.

                    Μενέλαος Καζηλιέρης