"Νικολαΐδειο & Μαλαχίειο" ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΛΕΡΟΥ

Τα παιδιά ζωγραφίζουν

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ & ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

"Η ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ"

Φωτογραφίες από την Έκθεση

 

 

 

Μια πολύ όμορφη ιδέα  είχαν οι καλλιτέχνες  Rupert Sutton και Lisa Krügermeıer, που ζουν και εργάζονται στο νησί μας. Πρότειναν να διεξαχθεί διαγωνισμός ζωγραφικής μεταξύ των μαθητών του Σχολείου, με θέμα: «Η ΑΝΟΙΞΗ και ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ της».

 Επισκέφτηκαν όλες τις τάξεις, κατά την ώρα του μαθήματος της Τέχνης και στήνοντας τα καβαλέτα τους, μας έδωσαν «μαθήματα ζωγραφικής».

Εργαστήκαμε με την καρδιά μας, και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό! Δεκάδες πολύχρωμες ζωγραφιές με τα χρώματα της ΑΝΟΙΞΗΣ πλημμύρισαν το Σχολείο μας.

Την Πέμπτη 14 Απριλίου, στην αίθουσα του Νέου Κτιρίου έγινε η ομαδοποίηση των έργων και η επιλογή ενός από κάθε κατηγορία από τους καλλιτέχνες: κ. Κώστα Βρατσάλη, κ. Rupert Sutton και κ. Lisa Krügermeıer .

Την Παρασκευή οι φίλοι μας καλλιτέχνες, μιλώντας στην ελληνική γλώσσα, αναφέρθηκαν στη σημασία της όμορφης αυτής δραστηριότητας και ανακοίνωσαν τα ονόματα  των νικητών του διαγωνισμού, κατά κατηγορία:

Κατηγορία Α - Τάξη Α’  Νεφέλη Κοντραφούρη (Α1)

        Κατηγορία Β - Τάξεις Β΄και Γ’  Ηλίας Ασλανίδης  (Γ1)

 Κατηγορία Γ-Τάξεις Δ΄ Ε΄ και ΣΤ΄ Ευαγγ. Τεντολούρη (ΣΤ΄)

Στους τρεις μαθητές έδωσαν ως έπαθλο από ένα βαλιτσάκι-καβαλέτο με σύνεργα ζωγραφικής.

 

Η Έκθεση Ζωγραφικής, με όλα τα έργα μας άνοιξε την Κυριακή 17 Απριλίου στη Νέα Αίθουσα του σχολείου μας όπου οι ζωγραφιές θα εκτίθενται μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς (15 Ιουνίου 2005). Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν στην Πινακοθήκη “Lisa”, στον Πλάτανο.